טכנולוגיות בשיווק B2B – מבט ל 2019
טכנולוגיות בשיווק B2B – מבט ל 2019

שיווק B2B, ובעיקר חברות היי-טק וסטרטאפים הפעילים בשווקים בינלאומיים, נמצאים בחוד החנית בישראל (ובעולם) מבחינת שילוב טכנולוגיות ופלטפורמות במערך השיווק והפרסום.
התהליכים הייחודיים והמורכבים בתהליך המכירה, שיכול להתפרס על חודשים רבים ואף שנים, לצד כמות לקוחות מוגבלת, מחייבים את החברות לנהל את הדאטה בצורה סדורה ומזוהה ככל האפשר.

בסקירה שפורסמה ע”י חברת dun&bradstreet נמצא ש- 90% מחברות B2B מאמינות ששימוש בדאטה ואנליטיקה, שינה את הגישה שלהן לשיווק ופרסום. עם זאת, עבור רוב החברות הכוח האמיתי של הדאטה נותר עדיין לא מנוצל והן עדיין נסמכות על טכנולוגיות ניהול דאטה ואוטומציה בסיסיות או בטכנולוגיות לא מתקדמות.

הסקירה של dun&bradstreet בדקה טכנולוגיות מתחומים שונים – דאטה, אוטומציה ואנליטיקה וחילקה את השימוש בהן לבסיסי ומתקדם.

b2b marketers

לא מפתיע שהפלטפורמות הוותיקות לניהול פעילות דיגיטלית web analytic, CMS ומעקב אחר לקוחות מזוהים ,CRM נפוצות בקרב החברות.

בעוד שקבוצת טכנולוגיות A – שפותחו בשנים האחרונות ונשענות על דאטה להפעלתן או מספקות יותר דאטה על כל לקוח, עדיין נמצאות בשלבים של חדירה או למידה.

בתוך קבוצה A ניתן לראות פתרון טכנולוגי שנמצא ממש בתחילת דרכו ועדיין לא מופעל בצורה מתקדמת ע”י רוב החברות customer data platform (CDP), מדובר בטכנולוגיה לאיסוף וניהול כלל הדאטה (ממגוון מקורות) של החברות עבור לקוחות מזוהים ולא מזוהים ברמת משתמש.
דבר נוסף שמאפיין את קבוצה A הוא – כמות החברות שמעידות שהן מתפעלות את הכלים הללו ברמה מתקדמת. אחוז החברות הוא נמוך יחסית עובדה המלמדת על טכנולוגיות בשלב חדירה.

לסיכום:

תחום השיווק B2B נוטה לאמץ טכנולוגיות וטקטיקות ומהווה את הסמן אליו הולך השיווק והפרסום בכללותו, מניתוח הגרף המצורף ניתן ללמוד על מספר תהליכים:

  • הרחבת מעגלי הדאטה לביג דאטה – דאטה צד ג’ DMP, דאטה מזוהה ולא מזוהה
  • חיבור ערוצים לדאטה – marketing automation, programmatic