תוכניות נאמנות הן חלק חשוב מאסטרטגיית השיווק בכלל ומאסטרטגיית הדיגיטל בפרט. כדי להניב את המירב מיישום אסטרטגיית נאמנות יש להשתמש בכל הערוצים והנכסים הדיגיטליים העומדים לרשותנו, לשלב כלי סגמנטציה שיובילו לפרסונליזציה, להעניק ללקוח חוויה אמיתית ובעלת ערך ממשי ולדאוג שכל ערוצי התקשרות בין הלקוח לבין המותג יהיו פתוחים וזמינים.
האסטרטגיה מתחילה בהכרת הלקוחות
בעזרת ניתוח הדאטה שנאספת מהנכסים הדיגיטליים השונים אפשר לקבל תמונת מצב מדויקת יותר ולהגיע לתובנות לגבי ההתנהגות הצרכנים, גורמים מניעים לפעולה וחסמים שמונעים מהם לבצע רכישה. היום הלקוחות נמצאים בכל מקום: בגוגל, בפייסבוק, באינסטגרם, בבלוגים, ביוטיוב, באתרי אינטרנט, בדפי נחיתה ובזמן שכתבה זו נכתבת בוודאי פלטפורמה חדשה נולדת בראשו הקודח של הייטקיסט נוסף. אסטרטגית הנאמנות צריכה להיות מקודמות בכל אותם מקומות שהלקוחות שלנו נמצאים.
קידום אסטרטגיית נאמנות ברשתות חברתיות
רשתות חברתיות מאפשרות תקשורת ישירה עם לקוחות, הן פלטפורמה נהדרת ליצירת תחושת קהילה ושייכות, הן כלי יעיל ליצירת מעורבות ונחשבות לאמצעי רב עוצמה לקידום תוכניות נאמנות. ברשתות החברתיות אפשר להעמיק את המעורבות האישית והרגשית של הלקוחות עם המותג.
להלן מספר דוגמאות לשימוש ברשתות החברתיות:
- פלטפורמת הפרסום של פייסבוק, ה-“”AD Manager, המשותפת למערכת הפרסום של אינסטגרם, היא דרך להפיץ את הבשורה ולמשוך חברים חדשים או קיימים להצטרף לתוכנית הנאמנות. אפשר לבנות בקלות קמפיין פרסומי שימשוך קהלים ייעודיים לתוכנית ולהמשיך עם קמפיין רימרקטינג ללקוחות שהביעו התעניינות בתוכנית.
- רשתות חברתיות מאופיינות בצורת תקשורת של “מפה לאוזן” או “חבר מביא חבר” – בעזרת פיצ’ר כמו “שיתוף”, ניתן למנף גם את זה לטובת שיפור תוצאות אסטרטגיית הנאמנות.
- פתיחת קבוצה, המהווה זירה לשיח על נושאים הקרובים לעולם התוכן של המותג, ברשת החברתית ויצירת קהילה גדולה מאפשרת אף היא לפרסם באופן עקיף תוכניות נאמנות בד בבד עם מתן ערך מוסף לחברים.
- שימוש בצ’טבוט של פייסבוק, המבוסס על טכנולוגיית AI, מאפשר מענה מיידי ואישי לקהל היעד, תורם לאמינות ולמהימנות של המותג ולכן מגביר את הסיכוי שיותר ויותר חברים יצטרפו לתוכנית.
קידום אסטרטגיית נאמנות במערכת הפרסום GOOGLE ADS
גוגל אדס (Google Ads) היא פלטפורמת פרסום שמבוססת על רלוונטיות, ההוכחה לכך היא שחברות רבות בכל העולם עדיין משתמשות בה בבואן לקדם אסטרטגיות נאמנות.
- גוגל אדס מאפשרת סגמנטציה על פי מילות מפתח ותשלום עבור קליקים בלבד (לא עבור חשיפות). זה כר נוח לחסכון אדיר בהוצאות הפרסום, שכן הקמפיין הפרסומי של תכנית הנאמנות נחשף אך ורק לעייני אנשים שמחפשים באופן אקטיבי מידע בתחום. בניגוד לכך פרסום בטלוויזיה למשל, הוא יקר והמסר מגיע לקהלים לא ממוקדים.
- בקמפיין ממומן בגוגל ניתן להשיק קמפיין רימרקטינג, שנועד ללקוחות שכבר הביעו התעניינות קודמת בתוכנית נאמנות או במוצרים/בשירותים שהחברה מציעה.
- מערכת גוגל אדס מאפשרת סגמנטציה לפי תחומי עניין, גילאים, מין, מיקום גיאוגרפי, שפה, חשיפה בשעות מסוימות במהלך היממה ועוד ועוד פילוחים. וכאשר יש סגמנטציה, הדרך לפרסונליזציה של מסרים היא קצרה.
- קמפיין מומן בגוגל הוא מיידי. פותחים קמפיין, מגדירים, יוצרים מודעות, בונים קמפיין רימרקטינג, מכניסים את פרטי האשראי ואם כל ההגדרות עומדות בסטנדרטים של גוגל, הוא יעלה לאוויר בתוך כמה דקות ספורות. לכן, זהו כלי מצוין לקידום מהיר של תוכניות נאמנות.
קידום אסטרטגיית נאמנות בתוצאות האורגניות בגוגל (SEO)
קידום אורגני או בקיצור SEO (Search engine optimization) הוא חלק חשוב מאסטרטגיית הדיגיטל הכוללת והוא יכול לתרום מאוד לקידום תוכניות נאמנות. מאחר שמרבית החברות מציגות את מכלול פרטי תוכניות הנאמנות הייחודית שלהן באתרי הבית שלהן, קידום עמודי התוכנית במנוע החיפוש הופכת לקריטית. כמו במערכת גוגל אדס (קידום ממומן) גם כאן הרלוונטיות משחקת תפקיד חשוב. אך בניגוד לקידום ממומן במערכת גוגל אדס, קידום אורגני ((SEO כרוך בהשקעת זמן ומשאבי תוכן ואינו מניב תוצאות באופן מיידי. אך אם חושבים להשיק תוכנית נאמנות ארוכת טווח ממש לא כדאי לוותר על קידום אורגני. אתרים, בלוגים, דפי נחיתה ועמודי אינטרנט הממוקמים בראש תוצאות החיפוש הטבעיות מושכים לקוחות חדשים רבים, ועבור לקוחות קיימים – זו חותמת של איכות וסמכות.
בעזרת קידום אורגני ניתן להגיע למגוון לקוחות המפולחים על בסיס מילות מפתח שחיפשו בגוגל בשלל דרכים ואמצעים: תוכן טקסטואלי מפורט, וידאו, תמונות, צ’טבוטים, פופ-אפים, רשימת דיוור (ניוזלטרים) ועוד.
- עמודי אינטרנט הנמצאים בראש תוצאות החיפוש יכולים לספק מידע רב, רלוונטי, מקיף ונגיש אודות תוכניות נאמנות וכך לעודד הצטרפות אליהן. לעומת זאת בפרסום ברשתות חברתיות המידע בדרך כלל הוא קצר ותמציתי ומפנה את המתעניינים להעמיק באתר האינטרנט.
- כמו קידום ממומן גם SEO מבוסס על מילות מפתח ומאפשר הקצאת משאבי קידום לקהל ממוקד, בעל נכונות לפעול ולהצטרף לתוכנית הנאמנות. אפשר גם לבנות עמודי תוכן נבדלים עם מסרים שונים לפי מילות מפתח שונות וליצור פרסונליזציה של תוכן. כך שלקוח שהקליד מילת חיפוש אחת ייחשף לעמוד עם מסר מסוים, ולקוח שחיפש מילת מפתח אחרת ייחשף לתוכן שונה המותאם לו.
- עמודי אינטרנט הנמצאים בראש תוצאות החיפוש הכוללים צ’טבוט, רשימת דיוור, משובים ואפשרות להשארת תגובות יכולים לעזור לחברה לספק מענה מיידי ללקוחות המתעניינים בתוכנית נאמנות וגם לעודד גולשים להצטרך לתוכנית דרך ניוזלטרים ופופ-אפים. אלו אמצעי פרסום יעילים On-site שמדרבנים גולשים לפעולה ומי שאינו נמצא בראש תוצאות החיפוש לא יכול ליהנות מהיתרונות שלהם.
- שימוש בגוגל אנליטיקס (Google Analytics), תוכנת האנליזה המתקדמת מבית גוגל לניתוח ביצועי אתרי אינטרנט, מאפשר לקבל תובנות מרחיקות לכת על יעילות התוכן של עמודי תוכנית הנאמנות. אפשר ללמוד מגוגל אנליטיקס האם התוכן ממיר דיו או שכדאי לשפר אותו לפי למשל ה-Bounce rate וזמן שהייה של כל גולש בעמודי התוכנית השונים. ניתן לבדוק האם הנתיב שעושה הגולש בדפי האתר עד שהוא מגיע לעמודי תוכנית הנאמנות יעיל ואם לא מה מפריע לגולש לצעוד בנתיב הרצוי ולשפר, אפשר לבחון את היעילות של כל מילת מפתח שנבחרה, אפשר ללמוד על מיקומי האתר במילות מפתח חשובות במנוע החיפוש, אפשר לעקוב אחר המרות ולידים ועוד.