פרסום ממומן או (PPC (Pay Per Click הוא אחד מאפיקי הפרסום המשתלמים ביותר מבחינת החזר השקעה (ROI).
על פי Wordstream מודעות פרסום ממומנות מקבלות 65% מכלל הקליקים, כאשר הסיכוי שגולשים שלוחצים על מודעות הפרסום הממומנות ישלימו רכישה גבוה ב-50%, בהשוואה לגולשים שהגיעו לנכס דיגיטלי דרך חיפוש אורגני (Unbounce).
לנתונים אלו יש ערך רב עבור מנהלי אתרי איקומרס, במיוחד לנוכח התחרות ההולכת וגוברת ולאור הצמיחה המטאורית של עולם המסחר האלקטרוני. יתרה מכך, הכרות עם נתונים אלו הם לא פחות מהזדמנות פז לייצר יתרון ולהגדיל את היקף המכירות מאתר האיקומרס שלך.
איך עושים את זה הלכה למעשה?
משיקים קמפיין פרסום ממומן ופועלים לפי הטיפים הבאים.
אז הנה הם: טיפים לשיפור יחסי המרה בכל קמפיין פרסום ממומן
#1
כדאי לנצל את תוספי הקידום: תוספי קידום, המובנים במערכות הפרסום הממומנות כגון “Sitelink” במערכת גוגל אדס, מאפשרים להציג מידע משלים חשוב, למשל: אחוזי הנחה או סכום הנחה. את תוספי הקידום ניתן להגדיר ברמת קבוצת מודעות, מה שהופך את תהליך ההגדרות הראשוני להרבה יותר קל, מהיר ופשוט. תוספי קידום אלו הם אמצעי נהדר לקידום מוצרים בחנות איקומרס מאחר שהם בולטים מאוד ונתפסים ויזואלית כקופוני הנחה.ובינינו, ומי לא אוהב הנחות?
#2
מומלץ להשקיע בתוכן איכותי ומשכנע: לקוחות פוטנציאליים מחפשים ברשת מוצרים כמו שלך כי הם באמת ובתמים זקוקים להם. אין לטעות, גולשים לא נכנסים לאתרים כך סתם מתוך סקרנות גרידא. אם רוצים שגולשים אלו, שמגיעים לאתר האיקומרס עם נכונות גבוהה לפעול, ישלימו פעולה רצויה כלשהי (רכישה/הרשמה/הצטרפות לתוכנית נאמנות וכו’) חשוב מאוד להשקיע בתוכן משכנע כבר במודעות הפרסום. נוסח מודעות הפרסום צריך לעורר, לעניין, לגעת ברגש, להציע פתרון לבעיה או להסיר פחד. לכן, בעת ניסוח מודעות הפרסום כדאי להיכנס לנעליו של לקוח טיפוסי דמיוני, להבין אילו בעיות הוא חווה, להציע לו פתרון ולחשוב בו זמנית גם מה הם הרגלי החיפוש שלו (אילו מילות מפתח או #האשטגים נוטה הלקוח הטיפוסי להקליד כאשר הוא מחפש מוצרים כמו שלי.
#3
חשוב לחקור כדאיות פרסום בפלטפורמות חדשות: העולם המקוון לא קופא במקום, הוא נע קדימה, מתפתח ופעם בכמה שנים מגיחה לעולם פלטפורמה חדשה, אז למה לא לנצל את זה ולבחון את כדאיות הפרסום גם בה?! הנה כמה פלטפורמות שאפשר לשקול:
• לינקדאין – רשת חברתית בעלת אוריינטציה עסקית, המתאימה למפרסמים שקהל היעד שלהם הוא מקצועי ו/או עסקי.
• סנאפצ’ט – אפליקציית שיתוף תמונות וסרטוני וידאו, המתאימה למפרסמים שקהל היעד שלהם הוא צעירים מגיל 13 עד גיל 35.
• פינטרסט – רשת חברתית המאפשרת לחלוק, לשתף ולמכור שירותים ומוצרים בעיקר בתחום האמנות והעיצוב, אך לא רק. פינטרס מתאימה למפרסמים שקהל היעד שלהם הוא נשי.
#4
כדאי להשקיע במסרים שיחרטו בזיכרון: בעת ניסוח מודעות הפרסום חשוב לבחור את המילים הנכונות, אלו שיגרמו לקהל הלקוחות שלך להרגיש משהו. לא רבים יודעים זאת, אך למסרים שליליים יש הרבה יותר סיכויים להיחרט בזיכרון ולהניע לפעולה בהשוואה למסרים חיוביים. זה קורה מאחר שבבסיס הטבע האנושי קיים דחף מולד להימנע מכאב (ע”ע עקרון העונג של פרויד). מסקנה: לא לחשוש מלהשתמש בחרדות, בכעסים או בפחדים כמו FOMO (הפחד להחמיץ משהו) כדי לגרום לגולשים להושיט יד אל הארנק ולהוציא את כרטיס האשראי שלהם.
#5
חשוב לעקוב, לנתח ולנהל את תקציב הפרסום הממומן: כדי ליהנות מ-ROI גבוה בקמפיינים ממומנים כדאי מאוד להשקיע זמן במעקב, ניתוח וניהול חלוקת התקציב לאורך כל זמן שהקמפיינים באוויר, ולענות על השאלות הבאות:
• אילו מודעות פרסום וקמפיינים הם המוצלחים ביותר?
• האם יש קהלים רלוונטיים נוספים שכדאי לפנות אליהם?
• אילו ערוצים ופלטפורמות פרסום מניבים יותר תוצאות?
#6
מומלץ מאוד לקרוא, להעמיק ולהבין את הדאטה: בקמפיין פרסום ממומן אין צורך להגיע למסקנות על בסיס אינסטינקטים או משאלות-לב, הנתונים נגישים למפרסמים בממשקי המעקב והאנליטיקה של מערכות הפרסום עצמן (ה-Power Editor של פייסבוק ו-Google Analytics של גוגל, לדוגמה). כדי להפיק את המירב מהפרסום צריך לדעת ולהכיר את כל הנתונים, ביניהם: איך המוצר נמכר, מה הן הוצאות הפרסום, כמה הכנסות מגיעות מכל מכירה ועוד.